Getuigenis arbeidscentrum

Opnieuw aan het werk gaan, was absoluut niet vanzelfsprekend!

Door een moeilijke mentale periode en een daarmee samenhangend alcoholprobleem werd ik opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis in Tienen. Na mijn opname viel ik terug op een ziekte-uitkering, en werkte ik langer dan een jaar niet.

Opnieuw aan het werk gaan was niet vanzelfsprekend, enerzijds omdat ik niet wist wat ik van het leven verlangde, en anderzijds omdat ik niet de moed had om te gaan solliciteren. Ik kende het arbeidscentrum omdat mijn vrouw daar een traject had gevolgd, en heb toen beslist om hetzelfde te doen.

Alleen al het ontdekken wat ik verwachtte van een job, was een hele uitdaging. Via de arbeidstrajectbegeleiding vond ik een stageplaats bij de technische dienst van het ziekenhuis waar ik eerder werd opgenomen. Die stage liet mij toe om rustig en zonder al teveel druk opnieuw aan het werk te gaan. De omgeving en de collega’s bevielen mij erg goed, waardoor ik na mijn stage durfde solliciteren voor een vacature als tuinarbeider. Met de steun van de begeleiding werd ik uiteindelijk aangenomen voor de job.

Wat mij het meeste lag aan het arbeidstraject was het lopen van een stage, waardoor ik op een zeer laagdrempelige manier weer aan het werk kon gaan na een lange periode van werkloosheid. Dit heeft in mijn geval uiteindelijk geresulteerd in een vaste job die ik nu nog steeds graag doe.