Getuigenis arbeidstrajectbegeleiding

Na de dood van mijn vader in 2005, volgde een heel zware periode voor mij . Ik werd voor de eerste keer opgenomen wegens een verslavingsproblematiek. De 10 jaren die zouden volgen, waren moeilijke jaren met regelmatig een terugval en heropnames in de kliniek.

De kentering in mijn leven is er gekomen in 2014. Ik startte binnen de arbeidszorgwerking van het arbeidscentrum. Vanuit de psychiatrische afdeling waar ik behandeled werd startte ik met arbeidstraining. Aanvankelijk werd ik ingeschakeld in de houtbewerking, waar ik mij al snel thuis voelde . Hier vond ik mijn levenszin terug via het creëren van miniatuur auto's, postkoetsen...

In het arbeidscentrum werkte ik intussen ook in de carwash voor personeel waar het resultaat van mijn werk erg gewaardeerd wordt in de hele organisatie. En ik bleef gelukkig evolueren: onder impuls van de arbeidstrajectbegeleidingsdienst, volgde ik een opleiding binnen de poetsdienst en na positief advies van de huishoudelijke dienst kon ik doorgroeien naar progressieve tewerkstelling.

Na overleg met de medisch adviseur en mijn psychiater, kon ik wat later halftijds aan de slag bij de huishoudelijke dienst van de psychiatrische kliniek, waar ik nog steeds vertoef. Ik blijf daarnaast met veel plezier elke namiddag als vrijwilliger actief in het arbreidscentrum voor de carwash. Mijn dagen zijn goed gevuld en kom ik niet in de verleiding om in oude gewoonten te vervallen.

Ik ben erg blij met de kansen die ik gekregen heb en waardeer de ondersteuning waar ik tot op de dag van vandaag op kan rekenen.