Getuigenis activiteitencentrum

Van prestatiedruk naar arbeidsgenot…

Ik heb een voorgeschiedenis van depressie met opname en ik heb fibromyalgie.

Dé grote verandering in mijn denkpatroon op psychisch vlak en op het vlak van werken is er gekomen door een schouderoperatie. Tijdens een controle bij de mutualiteit verwees de adviserend geneesheer mij door naar GTB. Via die weg kwam ik in contact met het activiteitencentrum van Hestia. Ik doe er gedurende 12 uren per week vrijwilligerswerk.

In de beginfase was dit een grote aanpassing. Na alle jaren van behandeling, durf ik te zeggen dat mijn echt herstelproces pas begonnen is sinds ik in het activiteitencentrum werk. Dit is nu twee jaar, dus ik heb nog een weg af te leggen om alles een plaats te geven. Maar doordat ik het gevoel heb dat ik nu door de juiste mensen wordt omringd en vooral door het respect, het geloof in de persoon en de aanmoediging van de positieve kwaliteiten, weet ik van mezelf dat ik er zal komen.

Ik ervaar voor het eerst arbeidsvreugde!

Het laatste half jaar voel ik dat ik meer wil dan het semi-industrieel werk dat ik verricht in het AC. Onder begeleiding van de medewerkers van het arbeidscentum ben ik op zoek gegaan naar wat ik graag wil doen als betaald werk.

Sinds maart volg ik voorlopig één namiddag per week stage. Ik ben de begeleiding binnen het activiteitencentrum erg dankbaar voor de kansen die ze mij geven en hun geloof in mijn kunnen. Ze vertrouwen mij ook taken toe die meer in de lijn van mijn opleiding liggen en ik weet dat, als ik binnen het traject van arbeidszorg blijf werken, ze mij de kans geven om mijn ‘ding’ te doen waar ik mij goed bij voel en dit zonder druk of hoge eisen.

Ergens hoop ik om ooit opnieuw deeltijds binnen de reguliere arbeidsmarkt te kunnen gaan werken, maar ik hou in mijn achterhoofd dat er ook een kans is dat dit niet haalbaar is voor mij en dat arbeidszorg mijn loopbaan zal worden. Sinds ik na mijn studies aan het werken ben, ervaar ik wat arbeidsvreugde is, en dat is wat mij gelukkig maakt.

Hierdoor sta ik in het algemeen ook veel positiever in het leven!

Anja