Bezoek kan enkel na afspraak worden georganiseerd. Deze afspraak dient uiterlijk 24 uur voor het geplande bezoek te worden gemaakt. Bij de aanvraag van het bezoek vermeldt u uw naam en de naam van de bewoner die u wenst te bezoeken, evenals het gewenste bezoekuur. Er wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden met uw wens.

WZC Huize Nazareth
Afspraken gaan steeds door tijdens werkdagen en kunnen worden gemaakt via 016/80 75 11 of via de link hieronder. Het telefoonnummer van het onthaal van de Alexianen Zorggroep Tienen is dagelijks bemand tussen 7.00 en 21.00 uur.

Klik hier om je bezoek bij WZC Huize Nazareth online te plannen.

WZC Passionisten
Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt via 016/80 74 15. Dit telefoonnummer is elke werkdag bemand tussen 09.00 en 15.00 uur. Bezoeken tijdens het weekend worden ten laatste op vrijdag afgesproken. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, zal u worden verteld tot welk deurnummer u zich moet richten bij het bezoek.

WZC Sint-Alexius
Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt via 016/80 78 23 of 016/80 78 17. Deze telefoonnummers zijn elke werkdag bemand tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Bezoeken tijdens het weekend worden ten laatste op vrijdag afgesproken.

Houd rekening met de volgende afspraken vóór het bezoek

Bezoek kan enkel plaatsvinden door personen die ouder zijn dan 16 jaar, en die gedurende 14 dagen geen corona-gerelateerde symptomen gehad hebben, niet positief hebben getest of in aanraking zijn geweest met een persoon die positief heeft getest. Ook indien u op reis bent geweest naar een zone met code oranje of rood, geldt een quarantaine-periode van 14 dagen, waarin u niet op bezoek kan komen.

Onder corona-gerelateerde symptomen wordt verstaan: hoest; kortademigheid; pijn aan de borstkas; acute veranderingen in smaak of geur zonder duidelijke oorzaak; koorts; spierpijn; vermoeidheid; verkoudheid/neusloop; keelpijn; hoofdpijn; geen eetlust; waterige diarree zonder duidelijke oorzaak; acute verwardheid; plotse val zonder duidelijke oorzaak; verergering van langdurige of wederkerende symptomen aan de luchtwegen (COPD, astma, chronische hoest…)…

Neem het overzicht goed door, en annuleer uw bezoek indien u één of meerdere symptomen heeft (gehad), zowel voor uw veiligheid als voor de veiligheid van uw familielid.

Houd rekening met de volgende afspraken tijdens het bezoek

In het belang van ieders veiligheid en gezondheid, vragen wij u uitdrukkelijk om de onderstaande regels te respecteren en strikt na te leven.
Een personeelslid zal het bezoek begeleiden. Aarzel niet om hem of haar vragen te stellen.

Masker en hygiëne
Voor u binnenkomt, verwachten wij dat u een mondmasker draagt, dat de mond en neus bedekt. U ontsmet uw handen voor en na het bezoek, en ondertekent het formulier ‘Verklaring op eer’.

Duur en frequentie
Een bezoek duurt maximaal 45 minuten. Per bezoek kunnen 2 personen tegelijkertijd met een bewoner afspreken. We vragen wel om zoveel mogelijk met vaste personen te komen (cf. bubbel). Bezoek kan meermaals per week worden ingepland, naar gelang de openstaande plaatsen.

Houd afstand
Tijdens het bezoek moeten uiteraard de regels omtrent social distancing en de hoest- en nieshygiëne worden toegepast. Fysiek contact met de bewoner is niet toegelaten.
Hoewel wij er ons zeer bewust van zijn hoe moeilijk dit is, willen we u toch vragen om dit zo goed mogelijk te respecteren, voor uw veiligheid, maar vooral voor de veiligheid van uw familielid en alle bewoners van het woonzorgcentrum.

Deze bezoekregeling wordt aangeboden onder voorbehoud, wat betekent dat bij een eventuele besmetting of uitbraak van het coronavirus, de bezoekvoorwaarden kunnen worden teruggeschroefd.