Naar analogie met de algemene maatschappij is het stilaan tijd om een stap te zetten in de richting van de normale werking van het ziekenhuis. We spiegelen ons hierbij zoveel mogelijk aan de maatregelen die vanaf 9 juni in de maatschappij zullen gelden.

Iedere patiënt mag een maximum van 3 bezoekers gelijktijdig ontvangen. Dit hoeven niet steeds dezelfde personen te zijn. Omdat we bezoekers als nauwe, persoonlijke contacten beschouwen hoeft er tijdens het bezoek geen mondmasker of sociale afstand gehandhaafd te worden.

Bezoek kan op elke dag van de week plaatsvinden, zowel in de cafetaria als op het domein. Hierbij worden volgende regels in acht genomen:

  • Bezoek moet worden gereserveerd via de online reservatietool. Je vindt hiervoor een link en uitleg onderaan deze pagina;
  • Bezoek vindt bij voorkeur buiten op het domein plaats;
  • Alternatief kunnen er tafeltjes voor 4 personen (de patiënt + 3 bezoekers) in de cafetaria worden gereserveerd;
  • Een bezoek duurt maximaal 1 uur;
  • Blijf aandachtig voor de hygiënemaatregelen. Enkel aan tafel kan het mondmasker tijdelijk worden afgenomen;
  • Bezoekers betreden de afdelingen niet. In overleg met het afdelingshoofd of de afdelingsarts kan hiervan worden afgeweken;

De bezoekuren in de cafetaria zijn als volgt: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17.45 tot 19.45 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.45 uur. Op feestdagen geldt de weekendregeling.

Opgelet: indien je de afgelopen 14 dagen symptomen had of een hoogrisico-contact, stel je het bezoek uit!

Online reservatietool

Plan hier je bezoek bij een patiënt van de psychiatrische kliniek.

Stappenplan reservatie bezoek

Bezoek gebeurt steeds op afspraak. Dit kan door zelf online uw bezoek in te plannen. Hieronder vindt u daarvoor de nodige instructies. Boekt u uw bezoek liever telefonisch? Dat kan via ons onthaal op het nummer 016/80 75 11.

Inloggen of registreren
Om een bezoek te kunnen reserveren dient u zich eerst te registeren door in te loggen. Indien u nog niet eerder ingelogd heeft, dient u eerst een nieuwe gebruiker aan te maken (klikken op de link “Nieuwe gebruiker aanmaken”).

Inloggen of registreren

Hierna krijgt u een weekoverzicht van de reserveringsagenda te zien. U kan door de agenda bladeren door te klikken op de driehoekjes aan weerszijden van de maand, of door op een dag te klikken in het maandoverzicht.
De agenda is op verschillende manieren te bekijken, bijvoorbeeld per maand of per dag, door op de corresponderende tabbladen te klikken. Een lijst van alle beschikbare bezoekuren in de agenda krijgt u door op het tabblad “Vrij” te klikken.

Bezoek reserveren

Een nieuw bezoek reserveren kan u doen door op het beschikbare blok van de juiste afdeling te klikken. U kunt een bezoek wijzigen door er op te klikken in het betreffende bezoek. Elk tijdsblok per afdeling is gelimiteerd in capaciteit. De beschikbare capaciteit is zichtbaar. Indien een blok volledig volzet is, staat dit gearceerd. Indien uw reservatie geregistreerd werd, verschijnt een groen vinkje in het betreffende tijdsblok

Indien de voorziene maximum capaciteit volzet is, wordt dit getoond zoals in onderstaand scherm. Voor dit tijdsblok kan u geen reservatie meer doen. U dient een ander tijdsblok te kiezen voor de betreffende afdeling.