21/9/2022 - Werelddag dementie - Manu Keirse

Woensdag 21 september 2022 is het Wereld dementie dag en vragen we extra aandacht voor het onderwerp dementie. Dit jaar nodigen we Manu Keirse uit om te komen spreken over "Dementie en verlies".

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en werden in vele talen vertaald.

Zo’n 85.000 Vlamingen lijden aan één of andere vorm van dementie. Dementie is de naam die gegeven wordt aan een langzaam proces van geestelijke en lichamelijke aftakeling. Ze treft vooral oudere mensen en is onomkeerbaar. Omgaan met dementie is een veeleisende taak die veel geduld vraagt.

Om die reden brengen we u het 'praatcafé dementie'. Het is een samenkomst voor familieleden van personen met dementie en andere geïnteresseerden. Het praatcafé komt er in samenwerking met Alexianen Zorggroep Tienen, Stad Tienen, Regionaal Ziekenhuis Tienen en het expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant 'Memo'.